Bisafari

header_bisafari

Torsdagar kl 11 sommaren 2018!

Under sommaren har ni möjlighet att lära känna det livsnödvändiga samspelet i naturen, en oförglömlig upplevelse!

Bina och den oerhört viktiga pollineringen de utför är en förutsättning för mycket av livet på jorden, och för våra möjligheter att föda oss själva. I vår Bisafari kommer ni nära bina och får med egna ögon (och vår handledning) ta del av det fantastiska livet i kupan.

Ni lär er om de olika bina, hur arbetet i en kupa organiseras och hur det kommer sig att vi kan njuta den allra läckraste honungen från enskilda blomsorter.

Ni kan se bin i vår inglasade kupa, ute i vår trådgård och för den som vill får ni verklig närkontakt i ett riktigt, stort samhälle i en av våra bigårdar. Naturligtvis lånar vi ut skyddskläder.

Safarin avslutas inne i caféet igen med en honungsprovning där ni får smaka på en del av den smakrikedom som bina drar in!

Safarin tar ca 1.5 timme, och kostar 170kr för vuxna, och 80kr för barn 6-12 år. Begränsat antal platser, boka plats på telefon: 073-335 20 32

Bra att veta: Även om det är ovanligt finns det ingen garanti att bina inte råkar sticka oss besökare då vi öppnar en kupa. För den som är allergisk eller extra försiktig går det utmärkt att följa binas arbete tryggt i vår inglasade kupa inomhus. Tänk också på att ha med er långärmade och långbenta kläder när vi besöker bina. Slöja och handskar som är det viktigaste får ni självklart låna!

bottom_bisafari

Advertisements
%d bloggers like this: