Bisafari

header_bisafari

Under sommaren har ni möjlighet att lära känna det livsnödvändiga samspelet i naturen, en oförglömlig upplevelse!

Vi bokar grupper om minst 5 personer (varav 3 vuxna) under juni-augusti. Vi ordnar också gärna paket åt er för firande, avtackning och så vidare, med eller utan bisafari och fika. Hör av er med era önskemål!

bi_vit   bi_vit   bi_vit   bi_vit

Vad är Bisafari?

Bina och den oerhört viktiga pollineringen de utför är en förutsättning för mycket av livet på jorden, och för våra möjligheter att föda oss själva. I vår Bisafari kommer ni nära bina och får med egna ögon (och vår handledning) ta del av det fantastiska livet i kupan.

Ni lär er om de olika bina, hur arbetet i en kupa organiseras och hur det kommer sig att vi kan njuta den allra läckraste honungen från enskilda blomsorter.

Ni kan se bin i vår inglasade kupa, ute i vår trådgård och för den som vill får ni verklig närkontakt i ett riktigt, stort samhälle i en av våra bigårdar. Naturligtvis lånar vi ut skyddskläder.

Safarin avslutas inne i caféet igen med en honungsprovning där ni får smaka på en del av den smakrikedom som bina drar in!

Safarin tar ca 1.5 timme, och kostar 180kr för vuxna, och 80kr för barn 6-12 år. Boka er grupp på telefon: 073-335 20 32 eller Lars@skogenshonung.se

Bra att veta: Även om det är ovanligt finns det ingen garanti att bina inte råkar sticka oss besökare då vi öppnar en kupa. För den som är allergisk eller extra försiktig går det utmärkt att följa binas arbete tryggt i vår inglasade kupa inomhus. Tänk också på att ha med er långärmade och långbenta kläder när vi besöker bina. Slöja och handskar som är det viktigaste får ni självklart låna!

bottom_bisafari

%d bloggers like this: