Smaksatt honung

En del av vår skörd använder vi till blandningar. Genom att blanda Skogens honung med fina råvaror får vi unika produkter med andra användningsområden än naturell honung.

 

citron_ren

 

Blandad med Citron är smaksatt med färsk ekologisk citron, både den färskpressade juicen och skalet. Det ger en rejäl citronsmak och en syrlighet som går mycket bra ihop med den söta honungen. Använd den gärna istället för sylt eller marmelad, till ett sött citronté, eller som griljering till kött och rotsaker.

 

 

 

fläder_ren

 

Färska fläderblommor ger sin  somriga smak till vår Blandad med Fläder. Blommorna silas bort, men all smak blir kvar i honungen! Underbar på rostat bröd, som honungsvatten eller topping på somriga desserter.

 

 

 

 

choklad_ren

 

 

Skogens drickchoklad kallar vi vår chokladhonung, särskilt gjort för att göra varm choklad. En sked i en kopp varm mjölk ger en härligt honungsdoftande varm choklad, antagligen världens godaste! Eller så smälter ni honungen och ringlar den över glass eller fruktsallad, galet gott!

 

 

 

lakrits_ren

 

Blandad med Lakrits är en härligt seg och “tuggig” honung fylld med smaken av fint lakritspulver. Testa den i varm mjölk istället för choklad, som lakrits-té eller glassås. Eller så gör ni som vi och byter ut lördagsgodiset mot några skedar lakritshonung!

 

 

 

propolis_ren

 

 

Sist ut av våra blandade sorter är vår hösthonung Blandad med propolis och eucalyptus. Visste ni att ljunghonungen som vi får på hösten är mer verksam mot bakterier än annan honung, och propolis och eucalyptus ger extra skjuts till denna burk!

%d bloggers like this: